12 maart 2018

Afzuiginstallatie voor Jos Huls Timmerwerken

Nieuwe afzuiginstallatie in bedrijf bij Jos Huls Timmerwerken. De extra afzuigcapaciteit (20.000m3/h) biedt de mogelijkheid tot gebruik van meer machines tegelijkertijd. Alle ventilatoren (inclusief transportventilator) ingebouwd in een geïsoleerd ventilatorcompartiment.

Dubbele aanzuigleiding

We hebben er voor gekozen om naast de bestaande aanzuigleiding een extra leiding te leggen. Door de aanzuigleiding op te splitsen in meerdere leidingen blijft de luchtsnelheid hoog. Ook bij gebruik van een kleine aansluiting binnen het net. In deze werkplaats worden alle leidingen dicht gestuurd met elektro-pneumatische sluitkleppen. Dan is dit extra van belang.

Verwerking afval

Voor de afvoerkant zijn twee opties mogelijk. Het afval kan retour naar binnen richting een bunker van waaruit de kachel (motverbranding) bevoorraad wordt. Ook kan het in een container met dekkleed worden geblazen. De afzuigunit is zo ingeregeld dat – indien een container aanwezig – bij het reinigen van de filters altijd voor de optie naar container wordt gekozen. Op deze machine heeft de klant een optimale mix van afval voor de verbranding (geen fijn stof).