13 juni 2019

Putsch SVP420 voor Planemos

De Putsch SVP420 is standaard voorzien van lineaire geleiders op de zaagbalk en een voorritszaagunit met een eigen motor. Deze machine  heeft een maximale zaagcapaciteit van 4.200 x 2.200 millimeter. 

Verticale platenzaagmachine
De SVP420 heeft enkele unieke specificaties onder andere de hoog- laag verstelling van de zaagunit op 2 lineaire geleiders, dat is het meest nauwkeurige geleidingssysteem dat vandaag beschikbaar is. Dit systeem wordt al door Putsch toegepast sinds 2004 op de SVP420 en SVP320. De voorritsunit is voorzien van een eigen aandrijfmotor, en wordt automatisch ingeschakeld, wanneer de voorritszaag in het werk wordt gezet doormiddel van de hendel aan de voorzijde.

Afzuigunit
De recent van kracht geworden Europese en Nederlandse norm NEN-EN-16770 stelt voor het eerst eisen aan de constructie van binnen opgestelde afzuigunits voor houtstof. Een belangrijke eis in het kader van de explosieveiligheid is dat de filterelementen aan de buitenkant worden bestoft. De DM160 die wij hier leveren bij de verticale platenzaagmachine voldoet aan al deze eisen. Bij het opstarten van de machine wordt de afzuigunit automatisch ingeschakeld.