26 juni 2019

Nieuwe machines voor Vakcollege Noordoostpolder

Het Vakcollege Noordoostpolder in Emmeloord had een machinale werkplaats die niet meer aansloot bij de huidige eisen in het onderwijs. Onder andere de pennenbank, verticale platenzaag en tafelfreesmachine zijn ingeruild tegen nieuwe – beter passende – machines.

SCM machines
Na enkele gesprekken heeft de klant gekozen voor een lijn machines van SCM minimax. Waaronder het paradepaard de SCM minimax six. Dit is een dubbel verstelbare formaatzaagmachine, kantelbaar naar zowel links als rechts. In combinatie met de Compex-oplegtafel zijn de meest ingewikkelde zaaghoeken eenvoudig uit te voeren. Ook hebben we een tafelfreesmachine SCM formula t70f en een vlakvandiktebank SCM minimax fs 41es geleverd.

Overige verbeteringen
Bovenop de levering van de eerder genoemde machines hebben we de afkortzaagmachine voorzien van nieuwe rollenbaan met TigerStop opduwsysteem. Een schuurtafel is aangesloten op de centrale afzuiging. En alle machines zijn voorzien van elektro-pneumatische sluitkleppen zodat de klep automatisch open gaat bij het starten van de machines.