16 november 2019

Afzuiging en machines voor Dragt Houtkonstrukties

Dragt B.V. is een specialist in prefab houtkonstrukties. Groot gedeelte van de produktie bestaat uit dakelementen, maar ook overige prefab elementen zoals dakkapellen en wandelementen worden volop gemaakt. In november 2019 is het nieuwe bedrijfspand in Wolvega in gebruik genomen.

Afzuiginstallatie
In het nieuwe bedrijfspand is een afzuiginstallatie geplaatst voor het afzuigen van – hoofdzakelijk – zaagmachines. We hebben de machines in de machinale voorbewerking aangesloten en de zaagmachines bij de montageplekken. Speciaal aan deze afzuigunit is dat die is uitgerust met een gescheiden aanzuigkanaal. Het is van belang dat het stof van bijvoorbeeld cementgebonden plaatmateriaal niet in de container bij het ‘schone’ houtstof komt. Daarom wordt het de gebruiker van sommige machines verplicht om een keuze te maken tussen ‘regulier’ stof en ‘fermacell’. Vervolgens wordt het stof automatisch afgevoerd naar de juiste plaats door een gescheiden leidingsysteem. Of in de container óf in big-bag opvang.

Houtbewerkingsmachines
Vanwege de uitbreiding naar het nieuwe pand was er ook de behoefte voor extra machines of het vervangen van oude machines. We hebben een nieuwe verticale platenzaagmachine Putsch SVP133 geplaatst. Ook hebben we een vlakvandiktebank SCM minimax fs41es geleverd, opgesteld bij de nieuwe geleverd tafelfreesmachine SCM formula t70f. Een schulpzaag Harwi 210 en een afkortzaagmachine (met TigerStop) Graule ZS135N.