26 maart 2020

Nieuwe machines Schaverij Eikelboom

Door de enorme vraag naar houten vloeren hebben wij Schaverij Eikelboom in Zwolle voorzien van een automatische afkortzaagmachine, breedbandschuurmachine en een horizontale lintzaagmachine. Na diverse gesprekken zijn we tot passende machines gekomen, zo is de breedbandschuurmachine onder andere voorzien van toerengeregelde schuurunits en vacuümtafel. 

Breedbandschuurmachine: Casadei Libra 45/2 RTC135
Voor het schuren van (dunne) houten vloerdelen hebben wij een machine geleverd met 2 schuurunits. Hiermee kan er gekalibreerd en finishing geschuurd worden. Om een perfect resultaat de garanderen bij het schuren van dunne (3 millimeter) vloerdelen is de machine voorzien van een vacuümtafel en extra floating drukschoenen bij schuurunits. Ook is de machine voorzien van persluchtreiniging op beide schuurbanden. Met de FOX1000 touchscreen besturing is het mogelijk om per schuurbewerking een programma te maken, hiermee wordt er veel insteltijd bespaart.

Automatische afkortzaagmachine: Stromab TR500 – Matrix 4000
Voor het afkorten van vuren en eikenhout hebben wij de Stromab TR500 geïnstalleerd met een automatische invoertafel tot 4.000 millimeter. Met het ‘OPTI’ pakket wordt de lengte van het materiaal automatisch gemeten en de te zagen delen geoptimaliseerd. De machine is tevens voorzien van het ‘DEFECT’ pakket, deze herkend fouten in het materiaal welke met een krijtstreep zijn gemarkeerd.

Horizontale bandzaagmachine: TMS  Tekno Due
Voor het op dikte zagen van het houten delen hebben wij een horizontale bandzaagmachine geleverd. Dit is de tweede bandmachine die wij bij Schaverij Eikelboom mogen leveren. Met de verhoging van deze capaciteit is het bedrijf klaar voor de toekomst!