30 oktober 2020

CNC-machine voor Van Spijker Infrabouw B.V.

Van Spijker Infrabouw B.V. is totaalbouwer die infrastructurele bouwwerken realiseert sinds 1980. Om het bouwproces efficiënter te maken hebben we na diverse gesprekken onder andere een CNC- nestingmachine van Casadei Bustellato geleverd. Met de Allplan software die de klant gebruikt, worden de werktekeningen eenvoudig geëxporteerd naar de machine en vervolgens gefreesd.

Capaciteit en werkveld

De Busellato Easy Jet 5.12 heeft een werkveld van 3.686 (X) x 1.555 (Y) x 100 (Z). Ook is deze zeer complete machine voorzien onder andere van automatische lengtecontrole gereedschap en automatisch smeersysteem.

Aansturing

De werktekeningen worden gemaakt in de Allplan, met deze software werkt de klant al geruime tijd. Vanaf de tekenkamer worden de werktekeningen klaar gezet in de machine. De gebruiker bij de machine kan de tekeningen eenvoudig in de machine laden om vervolgens de panelen te frezen.

Afzuiging

De CNC-machine wordt afgezogen met een Riedex DM200, door de geringe hoogte van het pand hebben we ervoor gekozen op de afzuigleiding op te hangen met een railsysteem.