26 januari 2021

Inrichting technische ruimte ‘Depot Boijmans van Beuningen’

Depot Boijmans Van Beuningen is de eerste opslagplaats van kunst ter wereld dat toegang biedt voor iedereen tot een complete collectie van het museum. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: hier worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kun je – zelfstandig of met een gids – alle kunstwerken bekijken en zien hoe deze worden gerestaureerd. Het komvormige gebouw met een spiegelende buitenkant is een nieuwe eyecatcher in het centrum van Rotterdam. Wij mochten daar diverse machines leveren voor de technische ruimte. 

Machines en toebehoren
Na overleg met de klant is er gekozen voor compacte, en solide machines zo is onder andere de  Putsch SVP133-2500 verticale platenzaagmachine geïnstalleerd. Een kwalitatief hoogwaardige machine, ideaal voor in een beperkte ruimte. De lintzaagmachine van ACM en de Rehnen kantenschuurmachines zijn betrouwbaar en van gerenommeerde kwaliteit. Dit in combinatie van de Riedex DM160 afzuigunit en een passend leidingnet. Om de technische ruimte compleet te maken hebben we ook enkele werkbanken, een kolomboormachine en een afkortzaagmachine geïnstalleerd.