17 februari 2022

Essetre CNC bij Talen Machines BV

Essetre

Essetre is meer dan 40 jaar een toonaangevende specialist in het ontwerpen en produceren van CNC-machines. Vanaf het begin heeft oprichter Giovanni Sella een duidelijke visie, deze is nog sterk zichtbaar binnen het bedrijf: Kwaliteit, maatwerk, efficiëntie en flexibiliteit. Met deze kernpunten wordt iedere machine ontworpen en op maat samengesteld voor de klant. Essetre heeft hierdoor in de loop der jaren verschillende innovatie en ontwikkelingsprijzen in ontvangst mogen nemen.

In moderne productiehallen in Thiene (VI), Noord Italië  worden alle machines volledig gebouwd en getest voor deze op transport gaan. De machines van Essetre worden wereldwijd verdeeld. Met deze ruime productielocatie is alles onder één dak is er een korte lijn tussen: Ontwikkeling, verkoop, productie en service.

Bewerkingscentra

Essetre produceert bewerkingscentra met mobiele of vaste portalen om te verwerken: CLT/X-LAM panelen, framewanden, gebogen Glulam balken, palen, balken, houten elementen voor daken en spanten, constructies voor speelplaatsen, vlakke elementen zoals balkongevels, trappen en meer. Ook is het mogelijk om machines op maat te produceren, dit is iets wat Essetre al enkele tientallen jaren beheerst. Dit alles met aandacht voor de huidige wet en regelgeving, met bijzondere aandacht voor Industrie 4.0

Techno Fast

Graag willen wij twee machine uitlichten, de Techno Fast en de Techno Multiwall. Deze machines zijn ontwikkeld in de hedendaagse (hout)bouw. De Techno Fast is een bewerkingscentrum met een vast portaal en een vijfassige hoofdmotor voorzien van een freesaansluiting en een zaagaansluiting. Deze machine is geschikt voor intensieve productie van houten constructies van bijvoorbeeld: (Bij)gebouwen, veranda’s, lichtstraten, etc. Zie onderstaand voor meer informatie van deze machine of neem contact op.

 

Techno Multiwall

De Techno Multiwall is een bewerkingscentrum voor het samenstellen en bewerken van framewandconstructies en voor het bewerken van CLT / X-lam wandconstructies en SIP-panelen. Deze machine is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen bijvoorbeeld met één of twee spindels, balkentafel of de werktafel voorzien van vacuümsysteem. De aansturing van de machine kan vanuit verschillende (.btl) bestanden.