1 maart 2022

Afzuiginstallatie voor Arcabo

Arcabo: al meer dan 20 jaar Europa’s grootste specialist in chaletbouw. Met een groot team vakspecialisten bouwt ARCABO ruim twintig jaar aan de vakantiedroom van particulieren en de ondernemersdromen van camping- en vakantieparkeigenaren in heel Europa.

Afzuiginstallatie
De geïnstalleerde Riedex CDF230C/2Z is een afzuigunit met een capaciteit van 24.000 m3/h. De installatie is voorzien van ‘Eco-control’ dit is een zeer efficiënte besturing. De ventilatoren worden gestuurd via een onderdruk sensor. Afhankelijk van het benodigde volume wordt het aantal ventilatoren ingeschakeld en de frequentie geregeld. Hierdoor wordt altijd de juist zuigkracht bereikt tegen een minimaal energieverbruik. Het leidingnet is opgedeeld in 3 delen: Reguliere afzuiging voor de verschillende machines, Leidingnet met verhoogde druk voor speciaal machines en deel drie voor cementgebonden materiaal.

De afzuiginstallatie is dat die is uitgerust met een gescheiden aanzuigkanaal. Het is van belang dat het stof van bijvoorbeeld cementgebonden plaatmateriaal niet in de container bij het ‘schone’ houtstof komt. Daarom wordt het de gebruiker van sommige machines verplicht om een keuze te maken tussen ‘regulier’ stof en ‘fermacell’. Vervolgens wordt het stof automatisch afgevoerd naar de juiste plaats door een gescheiden leidingsysteem. Of in de container óf in big-bag opvang.

Van plan uitwerking tot de oplevering van de afzuiginstallatie, alles is door ons in eigen beheer door Talen Machines B.V. uitgevoerd.