15 oktober 2022

Xylexpo 2022 – Wij informeren u!

Afgelopen week stond de Xylexpo in Milaan op het programma. Op deze internationale beurs waren ook dit jaar weer veel noviteiten te zien! Onderstaand geven wij u het laatste nieuws over de merken die wij in ons programma hebben.

De Xylexpo is een wereldbeurs voor houtbewerkingsmachines, gereedschappen voor houtbewerking en gerelateerde producten zoals software, productie-automatisering en intern transport. Graag tonen de producenten hier voor het oog van de wereld hun nieuwste technieken en ontwikkelingen.

Putsch Meniconi

Putsch presenteerde zich opnieuw als de specialist voor verticale platenzaagmachines, met voor ons twee gangbare modellen op de stand. De SVP145 en de SVP133-2500, beide modellen zijn overigs nu ook te zien in onze showroom te Staphorst! De SVP145 is de grotere variant van SVP133, het meest verkochte model verticale platenzaagmachine. Met een zaagcapaciteit van 4.200 x 2.200mm. De SVP133-2500 is een compacte machine voor de kleine werkplaats, deze heeft een zaagcapaciteit van 2.500 x 1.600mm.

Casadei Busellato – nieuwe machines

Bij het zien van de stand van Casadei Busellato waren we direct enthousiast, wat onmiddellijk opviel was een breed scala aan nieuwe modellen! Bij de standaard range machines is onder andere een nieuwe uitvoering van de Xenia 40 toegevoegd. Deze machine heeft een zaagunit die in twee zijden schuin kan worden gezet. In de range kantenaanlijmmachines is de F23 toegevoegd, dit een een compacte machine, maar wel leverbaar met kopse kant afwerking en voorfreesunit. Dit is voor een compacte werkplaats een prachtige combinatie met de Casadei Xenia 40 formaatzaagmachine! Ook was de presentatie van de Busellato Jet Elite en de Jet Master Compact. De Jet Elite is een CNC-machine met een balkentafel, zonder veiligheidsmatten, dit zorgt voor een compacte opstelling ook is deze voorzien van nieuwe software. De Jet Master Compact is zoals de naam al aangeeft een compacte versie van de reeds bestaande Jet Master, ook deze staat ook bij ons in de showroom.

SCM – ontwikkeling machines en software

Wat opvalt bij SCM is dat de ontwikkeling van software, aansturing en gebruik ook meer en meer bij standaard machines wordt ingezet. Zo wordt bij elke nieuwe formaatzaagmachine standaard de SCM Thundercut sofware geleverd. Met deze software kun je eenvoudig op een tablet je projecten optimaliseren. Ook geeft deze aan hoe de machine moet worden ingesteld en in welke volgorde er gezaagd moet worden. De ontwikkelingen wordt ook doorgevoerd in de kantenaanlijmmachines, de me35 en me40 worden vanaf midden 2023 voorzien van touchscreen, met deze touchscreen wordt er eenvoudig weergegeven hoe de machine moet worden ingesteld bij bijvoorbeeld kantenband 1mm ABS. De verschillende soorten kantenband kunnen per programma worden opgeslagen, en vervolgens eenvoudig worden opgeroepen. Wat ook een prachtige ontwikkeling is de SCM startech cn k, dit is een compacte CNC-machine voor het maken van bijvoorbeeld 3D modellen, decoratie, prototypes, etc. De machine is volledig ‘Made in ItaliĆ«’ en voorzien van componenten uit bestaande CNC-machines. Zo is bijvoorbeeld de machine voorzien van Hiteco spindel. De machine is voorzien van ‘open’ sturing, dit betekend dat deze kan worden aangestuurd door elke CAD-CAM software!

Essetre – specialist massief

Op de stand van Essetre werd de Techno Fast gepresenteerd, dit is het snelste, meest veelzijdige en meest compacte bewerkingscentrum in zijn klasse op de internationale markt. Er werd volop gedemonstreerd met deze machine. Door de jarenlange ontwikkeling van diverse modellen (volledig in eigen huis) is Essetre toonaangevend in de massieve houtbouw.