21 april 2023

Busellato Easy Jet 5.12 voor Kelvion

Kelvion is een leverancier en fabrikant van warmtewisselaars voor veel verschillende industrieën, waaronder de voedingsmiddelen-, chemische, olie-, gas- en automobielindustrie. Voor de fabricage van deze warmtewisselaars hebben we een CNC-machine geleverd. Deze onderdelen zijn voornamelijk van PP of PVC.

Kunststofbewerking

Het materiaal wat wordt bewerkt op de machine is voornamelijk PP en een klein deel PVC. Met de juiste machine en de gereedschappen van Leitz wordt prachtig resultaat bereikt. Zo worden diverse delen genest en verschillende onderdelen v-groef gefreesd om deze vervolgens te vouwen en te lassen.

Capaciteit en werkveld

De Busellato Easy Jet 5.12 heeft een werkveld van 3.686 (X) x 1.555 (Y) x 100 (Z). Ook is deze zeer complete machine voorzien onder andere van automatische lengtecontrole gereedschap en automatisch smeersysteem.

Aansturing

De werktekeningen worden gemaakt op de tekenkamer in onder andere de AutoCad.

Afzuiging

De CNC-machine wordt afgezogen met een Riedex DM250, deze installatie hebben we direct meegenomen tijdens de levering de van CNC-machine.